Smaken av Riga: de beste restaurantene, den beste gatematen og de beste vinbarene

Uavhengig av om du liker tradisjonell latvisk mat, finere matopplevelser, stilige frokostlokaler, eller livlige markeder, har denne byen alt.

Nylig har den også fått anerkjennelse fra Michelin, som understreker byens dedikasjon til førsteklasses matopplevelser.

A dish from Max Cekot Kitchen - the first restaurant in Latvia that got Michelin-star

Photo source: Max Cekot Kitchen

Fra velsmakende bakverk og lokale spesialiteter, til innovative retter og ferske funn fra markedet, er Rigas matutvalg mangfoldig og nydelig, noe som gjør det til et sted man må besøke for de som elsker all slags mat.

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

En restaurant med Michelin stjerne i Riga

Max Cekot

Til tross for dens uventede plassering i den industrielle utkanten av Riga, har denne kulinariske perlen oppnådd Latvias første Michelin stjerne.

Restauranten, som ligger i en tidligere treforedlingsfabrikk, er et vitnesbyrd om kokken Max Cekot sin visjonære kunst. Fra det nyskapende interiørdesignet til den utsøkte maten – alt reflekterer hans kreative geni.

Prepared table for two at the Max Cekot Kitchen restaurant

Photo source: Max Cekot Kitchen

Cekot sine avantgarde teknikker viser vakkert frem det rike utvalget av lokale råvarer og essensen av latvisk mat. Han legger til og med ofte siste finish på rettene rett ved bordet, og skaper en virkelig oppslukende matopplevelse.

Smaksmenyen med ti retter kombineres perfekt med sommelier Uldis Grigalis sine prisvinnende viner.

Max Cekot Kitchen is the first Michelin-starred restaurant in Latvia

Photo source: Max Cekot Kitchen

Jelgavas iela 42

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Romantiske restauranter i Riga

Whitehouse

Ved siden av den bugnende floraen i Vērmanes Garden, tilbyr Whitehouse en elegant beliggenhet for romantisk middag i Riga.

På innsiden serveres moderne europeisk mat med subtile asiatiske smaker, i et stilig lokale med levende vegger, som skaper en teatralsk matopplevelse.

A stylish dining room with living walls at the restaurant Whitehouse

Photo source: Tripadvisor

Når natten faller på forvandler restauranten seg og tilbyr flotte desserter, fascinerende cocktails og en fengslende atmosfære som lokker gjestene til å bli.

Når været er varmere bør du la deg lokkes av terrassen med utsikt over parken, som gir restauranten en ekstra sjarm.

Enjoy a meal at the Whitehouse restaurant terrace with a view of Vermanes garden

Photo source: Tripadvisor

På fredag og lørdag kveld har Whitehouse live musikk.

Med sin nylige anerkjennelse fra Michelin, lover restauranten deg en uforglemmelig matopplevelse som kombinerer utsøkte smaker, kunstnerisk presentasjon og et sjarmerende lokale.

Tērbatas iela 2

 

 

Entresol

Under veiledning av kokken Raimonds Zommers, leverer denne sentrumsrestauranten en intim, men likevel bemerkelsesverdig kulinarisk reise. Gjennomtenkt priset og forfrisket to ganger årlig, garanterer menyen et nytt og fengslende mateventyr ved hvert besøk.

Zommers viser frem sin kulinariske finesse ved å lage moderne retter som viser frem førsteklasses lokale og sesongbaserte ingredienser, omhyggelig tilberedt med kunstnerisk teft og presentert med herlige overraskelser for å friste gjestenes smaksløker.

Restaurant Entresol offers modern dishes that showcase premium local and seasonal ingredients

Photo source: Entresol

Entresol tilbyr to distinkte atmosfærer for å imøtekomme ulike spisepreferanser: en sjarmerende vintagesalong og et elegant, minimalistisk lokale.

Enten du søker en koselig atmosfære eller et moderne lokale, passer denne restauranten, som er inkludert i Michelin-guiden, enkelt til ulike stemninger og smaker, noe som hever den generelle matopplevelsen.

Tables at the Entresol - a small restaurant in the centre of Riga city

Photo source: Entresol

Elizabetes iela 22

 

 

Riviera

Med beliggenhet i Rigas spennende Art Noveau distrikt, er Riviera en verdsatt perle for de lokale som ønsker seg en romantisk opplevelse eller et lokale hvor de kan feire en viktig begivenhet.

Det romslige lokalet gjenspeiler et kjøkken inspirert av middelhavet, som sømløst blander franske, spanske, italienske og greske kulinariske påvirkninger.

Restaurant Riviera reflects a Mediterranean-inspired cuisine

Photo source: Tripadvisor

Middagsgjester kan glede seg over et variert utvalg av retter, fra saftige ferske østers og dekadent tartar til smakfull sjømat og fantastiske biffer. Måltidet avsluttes med klassiske desserter som tiramisu.

Porsjonene er generøse og komplimenterer restaurantens omfattende vinsamling, som inneholder over tusen flasker fra hele verden.

Enjoy a classic dessert - tiramisu at the restaurant Riviera

Photo source: Tripadvisor

Rivieras innbydende atmosfære, appetittvekkende mat og imponerende vinkart har gitt den anerkjennelse fra Michelin-guiden, noe som befester statusen som en destinasjon man ikke får gå glipp av for en uforglemmelig matopplevelse.

Dzirnavu iela 31

 

 

John

John ligger ved siden av den frodige Viesturdārzs-parken, og er en integrert del av det stilige A22-hotellet. Restauranten er inkludert i Michelin-guiden.

Restauranten utstråler en eleganse som minner om John F. Kennedy, dens navnebror som bodde i denne bygningen i 1939.

The entrance to the restaurant John in Riga

Photo source: Instagram

Gjester kan beundre den møysommelig restaurerte originale jugendstilen mens de nyter en av restaurantens omhyggelig forberedte retter.

Menyen på John har en distinkt europeisk stil som utvikler i takt med de skiftende årstidene, med et spesielt fokus på å vise frem den beste sjømaten i høysesongen.

Restaurant John’s menu boasts a special focus on showcasing the finest seafood

Photo source: Instagram

Enten middagsgjester nyter den overdådige atmosfæren innendørs eller den naturskjønne utsikten over parken, lover John gjestene en minneverdig kulinarisk opplevelse som hyller historien så vel som gastronomisk fortreffelighet.

Ausekļa iela 22

 

 

Snatch

Dette elegante italienske stedet omtalt i Michelin-guiden er en favoritt blant lokalbefolkningen for sin enestående aperitivo-utvalg og sine lekre ferske pastaretter.

Den livlige atmosfæren forsterkes av et trendy interiør og avslappet musikk som hever den livlige matopplevelsen.

Restaurant Snatch is a favourite among locals for its outstanding fresh pasta dishes

Photo source: Tripadvisor

Snatch holder seg tro mot sine italienske røtter, og har et imponerende utvalg av italienske viner på drinklisten.

I tillegg gir dens omfattende meny av skreddersydde cocktailer en kreativ vri til tradisjonell italiensk brennevin, noe som gjør det til en destinasjon man ikke kan gå glipp av for de som søker en unik og smakfull matopplevelse.

At the restaurant Snatch, you will find an extensive menu of bespoke cocktails

Photo source: Tripadvisor

Elizabetes iela 39

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Restauranter med utsikt i Riga

Fabrika

Fabrika-restauranten ligger på Ķīpsala-øya på venstre bredd av elven Daugava, og tilbyr pittoresk utsikt over det historiske sentrumet.

Navnet hyller bygningens opprinnelse som en tidligere gipsfabrikk, nå omgjort til et moderne og elegant leilighetskompleks. Interiøret utstråler eleganse og avslapning kombinert med smakfulle industrielle aksenter.

Restaurant Fabrika with a view of the Daugava River and Riga's port terminal

Photo source: Tripadvisor

Fabrikas kjøkken spesialiserer seg på solide, men raffinerte retter som appellerer til et bredt utvalg av smaker. Fra saftige blåskjell i en hvitvinsaus til en saftig Wagyu-storfeburger og kremet sopprisotto, finner det noe som tilfredsstiller alle gjester.

Restaurant Fabrika offers a wide range of dishes to satisfy every diner’s cravings

Photo source: Tripadvisor

I de varmere månedene kan gjester nyte maten utendørs på restaurantens flytende terrasse, som legger til et ekstra snev av sjarm til en allerede herlig matopplevelse.

Balasta dambis 70

 

 

Stage 22

Med utsikt over det slående nasjonale operahuset, er denne eksklusive takrestauranten og baren det perfekte lokalet for mat før og etter et besøk i operaen.

Med beliggenhet i det luksuriøse fem-stjerners Kempinski hotellet rett ved siden av gamlebyen, skryter Stage 22 av en meny med asiatiske smaker.

Stage 22 is a restaurant and bar with a terrace overlooking the Latvian National Opera

Photo source: Tripadvisor

Ved siden av det utsøkte matutvalget kan gjester velge fra en rekke kreative og spesielle cocktailer, som gir et ekstra snev av eleganse til deres kulturelle opplevelse.

Alongside the exquisite food selection, guests at Stage 22 can choose from a range of creative and customised cocktails

Photo source: Tripadvisor

Aspazijas bulvāris 22

 

 

Aqua Luna

Aqua Luna ligger i det trendy Andrejosta-området, og er et sesongbasert hotspot som tiltrekker seg et stilig publikum, spesielt i helgene, når det utvikler seg til et livlig natteliv med lokale og internasjonale DJ-er.

Aqua Luna is a seasonal hotspot located in the trendy Andrejosta area

Photo source: Tripadvisor

Menyen gjenspeiler den trendy atmosfæren, og fremhever nydelig sjømat sammen med en rekke jordnære smaker. Spesielt har Aqua Luna fått anerkjennelse fra ekspertene i Michelin-guiden.

Restaurant Aqua Luna highlights seafood delights alongside a variety of earthy flavours

Photo source: Instagram

Etter å ha smakt på de deilige rettene, kan gjester slappe av på terrassen som strekker seg elegant ut mot elven.

Talentfulle bartendere er til stede for å lage oppfinnsomme cocktailer som er perfekte for enten å avslutte kvelden med stil – eller starte natten med teft.

Andrejostas iela 5 k-5

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Restauranter i gamlebyen i Riga

3 Chefs

Hos 3 Chefs, en Michelin-anerkjent perle som ligger i Rigas gamleby, kombineres de kulinariske ferdighetene og talentet til kokkene Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants og Pāvels Skopa for å levere en eksepsjonell matopplevelse.

Cauliflower and Jerusalem artichoke dish at the Three Chefs restaurant

Photo source: Tripadvisor

Dette lokalet er kjent som en av de beste restaurantene Rigas gamleby har å tilby, og viser frem kokkenes nyskapende innslag med ingredienser som kamskjell fra Nordatlanteren og latvisk gjørs.

Restaurant Three Chefs showcases the chefs’ innovative touches with local ingredients

Photo source: Tripadvisor

For et fullstendig gastronomisk eventyr, velg seks-retters smaksmenyen.

Torņa iela 4

 

 

Neiburgs

Å bli nevnt i Michelin-guiden er en perfekt grunn til å tilbringe en kveld på Neiburgs i gamlebyen, og denne restauranten lever opp til sitt rykte.

Neiburgs ligger i første etasje på boutiquehotellet som det deler navn med, og presenterer en raffinert, men likevel avslappet atmosfære for et måltid.

Restaurant Neiburgs is located on the ground floor of the boutique hotel

Photo source: Tripadvisor

Unn deg profesjonelt tilberedte klassikere, som stekte andebryst og latvisk oppdrettet entrecote-biff laget av lokale ingredienser fra det nærliggende Riga Central Market, samt import fra utlandet.

Fish dish served at the restaurant Neiburgs in Riga's Old Town

Photo source: Facebook

Jauniela 25/27

 

 

Le Dome

Vandre gjennom de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen for å oppdage Le Dome, som ligger i en 400 år gammel landemerke på innsiden av et boutiquehotell.

Denne restauranten, som også er nevnt i Michelin-guiden, er et paradis for sjømatelskere, og tilbyr ferske og moderne tolkninger av retter med internasjonal påvirkning, med fokus på de fineste fangstene fra Østersjøen.

Le Dome restaurant is a seafood lover’s paradise, offering fresh and modern interpretations of dishes

Photo source: Dome Hotel

Fengende malerier av latviske kunstnere pryder restaurantens vegger, og bidrar til den kunstneriske sjarmen.

Om sommeren bør man sørge for å besøke takterrassen for en fantastisk utsikt over de fortryllende hustakene i gamlebyen, noe som skaper en uforglemmelig matopplevelse i historiske og pittoreske omgivelser.

Le Dome restaurant rooftop terrace with breathtaking views of the enchanting rooftops of the Old Town

Photo source: Dome Hotel

Miesnieku iela 4

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Grill- og biffrestauranter i Riga

Tauro

Tauro er en anerkjent grillrestaurant i Riga som har blitt anerkjent i Michelin-guiden.

Restauranten ligger i de nybygde Zunda Towers og spesialiserer seg på utsøkte biffer tilberedt med ekspertise, samt alt fra grilling til steking.

Restaurant Tauro specialises in exceptional steaks cooked with expertise, ranging from grilling to roasting

Photo source: Tripadvisor

Dette kulinariske tilfluktsstedet henter inn eksklusivt storfekjøtt fra kjente storferegioner over hele verden, inkludert Japan, Australia og Spania.

Gjester kan være vitne til tilberedningen av måltidet foran øynene deres, noe som forbedrer opplevelsen.

Witness your meal preparation at the restaurant Tauro

Photo source: Tripadvisor

For å komplementere biffen din, tilbyr Tauro en nøye utvalgt liste med viner, med et spesielt fokus på røde viner som utmerker seg i å forsterke smakene til rettene.

Raņķa dambis 30

 

 

Chef’s Corner

Unn deg en Michelin-guide-verdig biffopplevelse på en topprestaurant i Riga. Den varme og innbydende servicen på dette glamorøse brasseriet setter scenen for en minneverdig gastronomisk reise.

Kjøttelskere vil glede seg over utvalget av førsteklasses biff hentet fra toppregioner som Nederland, Storbritannia og USA, inkludert enestående stykker som den berømte Tomahawk biffen.

Enjoy standout Tomahawk cut steak at a top Riga restaurant - Chef’s Corner

Photo source: Tripadvisor

Men Chef’s Corner er ikke bare for biffelskere; menyen har noe for alle smaksløker med alternativer som spenner fra tartar og østers til burgere og pasta.

Vegetariske herligheter, som den smakfulle røkte auberginen, sørger for at hver gjest kan finne en rett å smake på.

Dessert at the restaurant Chef’s Corner

Photo source: Tripadvisor

Jeruzalemes iela 5

 

 

Hereford Shop and Kitchen

Hereford Shop and Kitchen er et paradis for kjøttelskere med en unik konseptbutikk dedikert til gourmetkjøtt og biffer.

Med et åpent kjøkken for en oppslukende matopplevelse, tilbyr Hereford saftige burgere og en rekke kjøttsentrerte retter. Oppdag Latvias fineste biff og ettertraktede biffer fra kjente regioner, inkludert Argentina og Australia.

Hereford Shop and Kitchen is the place where to enjoy tasteful dishes and buy exceptional steak meat

Photo source: Tripadvisor

Eier Jesper Holm, en lidenskapelig kjøttentusiast, gir ekspertråd og anbefalinger. I tillegg tilbyr butikken et godt utvalg av viner og flotte ingredienser for å heve dine kulinariske kreasjoner hjemme.

Krišjāņa Barona iela 45/47

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Restauranter med asiatiske innslag i Riga

Shōyu

Dette trendy, men koselige ramen-stedet ligger bortgjemt i det sjarmerende Quiet Centre distriktet i Riga, og har fått anerkjennelse i Michelin-guiden. Shōyu er navngitt etter en type soyasaus, og tilbyr autentiske japanske smaker.

Start din kulinariske reise med deilige forretter som yakitori eller tataki før du dypdykker ned i en av ti ulike typer ramen, hver og en laget fra smaksrike buljonger og hjemmelagde nudler.

Enjoy one of the ten varieties of ramen at the trendy yet cosy ramen spot - Shōyu

Photo source: Tripadvisor

Menyen tilbyr også saftige retter med ris og oppfinnsomme cocktails som ytterligere gjenspeiler japansk mat.

Ausekļa iela 20

 

 

COD

Stig inn i den raffinerte elegansen til COD, en japansk kulinarisk perle hyllet av Michelin-guiden.

Begynn opplevelsen i den fengslende kjellerbaren, hvor nytenkende japansk-inspirerte cocktailer venter.

Try Japanese-inspired cocktails in the restaurant COD

Photo source: Tripadvisor

Gå deretter opp til den tømmerrammede spiseplassen ovenfor for å nyte en meny full av herlig sushi, sprø tempura og de unike smakene av robata-grillede spesialiteter, inkludert den uimotståelige søte miso-svarttorsken.

Delightful sushi from a Japanese restaurant in Riga - COD

Photo source: Tripadvisor

For å avslutte med noe søtt, bør man ikke gå glipp av den nydelige mochi-isen for en minneverdig finale på matreisen din.

Tērbatas iela 45

 

 

The Catch

Ta sushiopplevelsen din til nye høyder på denne japanske gastropuben/izakaya i kjelleren på Dzirnavu iela.

Nyt en rekke ferske sashimi, nigiri, rolls, tempura og robata-grillede herligheter. Poke bowls på dette etablissementet slår alle hurtigmat alternativer.

Enjoy a range of fresh sashimi at the Japanese gastropub The Catch

Photo source: The Catch

Til tross for The Catchs kompakte størrelse, er stedet livlig. Sitt ved baren for en introduksjon til å rulle sushi, eller hvis du foretrekker, sitt ved et bord ved en restaurert murvegg.

Bli lenger for å nyte cocktails med smaker som lychee, kombucha, basilikum og yuzu.

Antonijas iela 12

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Restauranter med lokale smaker i Riga

Ferma

Ferma er omtalt i Michelin-guiden og ligger i Rigas Quiet Centre. Restauranten tilbyr en kulinarisk opplevelse som feirer moderne latvisk mat.

Den korte à la carte-menyen tilbyr tørrlagret biff, lokal fisk og internasjonale herligheter som østers og kamskjell.

A dish from assorted sea products at the restaurant Ferma

Photo source: Tripadvisor

Velg chef”s table for å se kokken Māris Astičs’ kulinariske kunst eller nyt sommerterrassen med frodig utsikt over Viesturdārzs-parken. Kokken er spesielt forkjemper for lokal fisk, og løfter det kjente til ekstraordinære nivåer.

Valkas iela 7

 

 

Milda

Opplev de lokale smakene som har fått anerkjennelse i Michelin-guiden hos Milda, et populært reisemål i Riga.

Oppkalt etter figuren på toppen av det latviske frihetsmonumentet i gamlebyen, er denne restauranten et fyrtårn av autentisitet som blander tradisjonelle latviske og litauiske retter med en moderne vri.

Restaurant Milda is a great choice where to try Latvian and Lithuanian national dishes in Riga

Photo source: Tripadvisor

Fra latvisk pelmeņi til litauisk cepelinai, hyller kjøkkenet her de mindre kjente baltiske smakene, alt servert med varm og innbydende gjestfrihet.

Kungu iela 8

 

 

Lido

Når du spør lokalbefolkningen om anbefalinger for rimelige, tradisjonelle spisesteder, er Lido ofte deres første valg.

Denne bufférestauranten i Riga er kjent for sin latviske hjemmekoselige mat, med flere lokaler over hele byen. Lokalet på hjørnet av Vērmanes Park skiller seg imidlertid ut som den mest ikoniske.

Lido is a buffet-style Riga restaurant that offers a traditional Latvian menu

Photo source: Tripadvisor

Alle Lido-lokalene tilbyr et omfattende utvalg av retter til budsjettvennlige priser, noe som gjør det til et elsket sted for både innbyggere og besøkende.

Elizabetes iela 65

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Sjømatrestauranter i Riga

Barents

Barents ligger i Rigas gamleby, og er en førsteklasses sjømatrestaurant kjent for sin moderne og intrikate meny, spesielt sine spesialiteter hentet fra Barentshavet. Retter serveres på is, noe som forbedrer opplevelsen.

Det som gjør Barents til en skjult perle, anerkjent selv av Michelin, er cocktail- og sjømatbaren ved siden av. Ikke gå glipp av sjømattallerkenen, som har et herlig utvalg av smaker, samt velsmakende snacks som krabbebuljong og dumplings.

The seafood platter from a top-notch seafood restaurant Barents

Photo source: Tripadvisor

Fiskeburgeren er et annet høydepunkt man ikke bør gå glipp av under et besøk i Riga.

Som komplement til de utsøkte rettene finnes en vinliste kuratert av den anerkjente sommelieren Raimonds Tomsons, som ga Barents den anerkjente tittelen som beste restaurant for vinelskere i de baltiske landene i 2023.

Smilšu iela 3

 

 

Tails

Tails er omtalt i Michelin-guiden, og tilbyr to unike matopplevelser: en tradisjonell spisesal og et interaktivt Chef’s Table ved disken.

Med en hale-til-gjelle-tilnærming, viser restauranten frem et tørkerom for fisk og lager sine egne ceviche og spekede fiskespesialiteter.

Skalldyrtallerkenen er eksepsjonell, og daglige spesialiteter inneholder ofte ukonvensjonelle valg.

The restaurant's Tails cuisine’s speciality is implementing the Dry-Aging process

Photo source: Tails

For å legge til et snev av overdådighet til måltidet ditt, bør du vurdere å kombinere det med en flaske champagne.

Interiøret på Tails er inspirert av kysten av Østersjøen, og skaper en fengslende ramme for en minneverdig matopplevelse.

The interior of the restaurant Tails is inspired by the coastline of the Baltic Sea

Photo source: Tails

Antonijas iela 6a

 

 

Zivju Lete

Zivju Lete ligger på pulserende Dzirnavu iela og dette sjarmerende brasseriet utstråler en maritim stemning med sin tømmerkledning og sjøinspirerte veggmalerier som minner om en skipshytte.

Restaurant Zivju Lete's interior are sea-inspired murals reminiscent of a ship’s cabin

Photo source: Tripadvisor

Menyen hyller havets skatter, og tilbyr et bredt utvalg av sjømatfavoritter, lokale fangster og internasjonale herligheter.

Fra tartarer til blåskjell, og fra torskeburgere til grillet blekksprut, har menyen noe for enhver sjømatentusiast.

Seafood platter from restaurant Zivju Lete

Photo source: Tripadvisor

For en uforglemmelig matopplevelse, unn deg den overdådige sjømattallerkenen, som viser frem det beste av det Zivju Lete har å tilby fra havets dyp.

Dzirnavu iela 41

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Barnevennlige restauranter i Riga

Italissimo

Denne italienske perlen i sentrum av Riga omfavner den italienske tradisjonen med å bringe sine kjære sammen og er perfekt for et familiemåltid.

Italissimo strekker seg over to nivåer og tilbyr en blanding av raffinert mat og den koselige komforten til en trattoria i nabolaget, alt servert av imøtekommende personale.

For barna er det et romslig spillerom i kjelleren med en sklie og en ballbinge, som sikrer uendelig moro og underholdning.

Spacious game room on the basement floor at the restaurant Italissimo

Photo source: Instagram

Den omfattende menyen er like sjenerøs som en italiensk nonnas bord, med en rekke carpaccios, tartarer og burrata servert på seks måter. Du kan også velge fra et utvalg av ferske pastaretter, deilige pizzaer og kremete risottoer.

The restaurant Italissimo offers delicious Italian food

Photo source: Tripadvisor

Baznīcas iela 27/29

 

 

Zefirs

Zefīrs ligger i hjertet av Rigas kreative kvartal Sporta 2, og er et populært tilholdssted for trendy unge familier i byen.

Med mottoet “pizza og ubehag” er det spesielt forlokkende i sommersesongen, når uteserveringen blir et ettertraktet tilfluktssted for drinker utendørs.

Go to Zefīrs to enjoy outdoor seating, delicious pizzas, and unusual appetisers and drinks

Photo source: Instagram

Rommet har urbane designelementer, inkludert kunstverk av den lokale gatekunstneren Kiwie.

På menyen er klassiske pizzaer supplert med oppfinnsomme forretter som gresskarchips og poutine, som gjør Zefīrs til et godt valg for mat.

Sporta iela 2

 

 

Mr. Bunny Kitchen

Denne familievennlige kafeen, som ligger ved siden av kjøpesenteret Galleria Riga, har et snev av Wes Andersons pastellfargede stil.

Den spesialiserer seg på frokost og lunsj, og tilbyr næringsrike alternativer som quinoagrøt og grønne omeletter frem til 16:00.

Mr. Bunny Kitchen specialises in breakfast and lunch, offering nutrition and energizing meals

Photo source: Tripadvisor

Den energigivende lunsjmenyen, tilgjengelig fra 12:00 til 18:00, kompletterer en travel takeaway-disk fylt med friske salater, smørbrød og sunne snacks for de som er på farten.

Rettene serveres på sjarmerende tallerkener med kaninører, noe som sikrer at selv de yngste gjestene drar med et smil om munnen.

Dzirnavu iela 63

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Vegetariske og veganske restauranter i Riga

Mazā Terapija

Denne herlig enkle spisestuen på sjarmerende Baznīcas iela har blitt en favoritt blant veganere og altetende på grunn av sin rimelige og næringsrike forretningslunsj som endres daglig.

Taste vegan cakes and pastries from Mazā terapija in Riga

Her finner du en plantebasert vri på latviske komfortklassikere som soļanka-suppe og tradisjonell karbonāde, samt internasjonale retter som kebab, burgere og sopprisottoer. Sesongbaserte spesialiteter tilbyr til et snev av noe utenom det vanlige.

Go to restaurant Mazā Terapija for vegan and vegetarian dishes in Latvia

Photo source: Facebook

For å komplettere måltidet ditt, finnes det også et godt utvalg av lokale øl og forfriskende limonader.

Baznīcas iela 15

 

 

MiiT

MiiT i Riga er et populært sted for kreative og er kjent for sine fellesbord og suveren kaffe tilpasset dine preferanser, med alternativer inkludert V60, Chemex og Aeropress.

Frokostmenyen inneholder nybakt brød, croissanter, nøttemüsli, pannekaker og omeletter, som skaper en herlig start på dagen.

MiiT coffee offers freshly baked pastries every day

Photo source: Facebook

Til lunsj tilbyr MiiT et mangfoldig og stadig skiftende utvalg for å holde ting spennende. På kveldene kan middagsgjestene nyte en rekke solide vegetarretter som blomkålvinger, veganske Cæsar-salater og taco bowls.

Enjoy a variety of hearty vegetarian dishes at the MiiT coffee

Photo source: Facebook

Hvis du leter etter et fantastisk brunsjsted i Riga, er MiiTs rikholdige helgebuffé en sikker vinner, hvor de serverer både plantebaserte gjester og altetende, og sørger for at alle går fornøyde og fornøyde hjem.

Lāčplēša iela 10

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Gatemat i Riga

Street Pizza

Plassert på et frodig hjørne ved siden av Holy Trinity Orthodox Church, er dette stedet kjent for sine ekstraordinære napolitanske pizzaer, som tiltrekker lokalbefolkningen fra andre siden av elven og lenger ut. I de varmere månedene kan middagsgjester nyte den fantastiske utsikten over kirken fra bordene på fortauet.

Street Pizza er anerkjent som et av de 50 beste pizzeriaene i Europa, og feires for sin dedikasjon til kunsten å lage pizza.

Street Pizza in Riga is recognised as one of the top 50 pizzerias in Europe

Photo source: Instagram

I tillegg til de anerkjente pizzaene, inneholder menyen et utvalg utmerket antipasti, en veloverveid vinliste og himmelsk tiramisu.

Street Pizza menu also includes an excellent tiramisu

Photo source: Instagram

Atmosfæren inne er lys og innbydende, noe som gjør det til det perfekte lokalet for en minneverdig kveld ute.

Meža iela 4a

 

 

Boo/The Burger

Når det gjelder burgere i Riga, er dette fantastiske stedet uten konkurranse. Burgerne er laget med nykvernet, wet-aged latvisk storfe servert på en skinnende potetbolle med ferske grønnsaker og smeltet, klebrig amerikansk ost, noe som gjør dem til selve symbolet på en perfekt burger.

When it comes to burgers in Riga, Boo The Burger is the fantastic unmatched spot

Photo source: Tripadvisor

I tillegg til de fantastiske burgerne, skiller Boos drikkemeny seg ut med en rekke alternativer som går utover de typiske tilbudene som finnes på burgerbarer. Boo/The Burger serverer den perfekte kombinasjonen av bobler og burgere med hjemmelagde kombuchas, naturviner, IPAer og til og med champagne, noe som hever den generelle opplevelsen.

Dzirnavu iela 31

 

 

Space Falafel

Plassert i en halvkjeller på Antonijas iela, fascinerer Space Falafel med kule låter og uimotståelige smaker fra Midtøsten. Unn deg de glatte teksturene av hummus og baba ganoush akkompagnert av nybakt pita og andre østlige spesialiteter.

Space Falafel captivates with cool tunes and irresistible Middle Eastern flavours

Photo source: Facebook

Atmosfæren er tilfeldig elegant, med hvelvede tak, synlige murvegger og myke stoler i fløyel som tiltrekker seg et stilig klientell.

Etter hvert som kvelden utfolder seg, blir atmosfæren mer dynamisk, med DJ-er som spinner vinylplater under den varme gløden fra lavthengende lamper.

Menyen tilbyr en rekke små tallerkener som er perfekte for deling og er designet med en visuell stil som garantert vil forbedre Instagram-feeden din.

Antonijas iela 8

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Bakverk og frokost i Riga

Mulberry

Mulberry ligger i Rigas vakre Quiet Centre, og utstråler raffinert eleganse som gjenspeiler de delikate bakverkene og kakene utstilt i glassmontrene.

Mulberry’s breakfast menu incorporates touches of Latvia and French cuisine

Photo source: Tripadvisor

Plassen er utsmykket med myk blågrønn og messing-aksenter, samt sitteplasser i myk fløyel og marmorbord for en parisisk atmosfære i Riga.

Hvert bakverk på Mulberry er et miniatyrmesterverk, som viser kreativiteten og dyktigheten til det dynamiske teamet av unge kokker og bakere.

A miniature masterpiece pastry from Mulberry bakery in Riga

Photo source: Facebook

I tillegg til tradisjonelle franske tilbud som oeuf royal, inneholder Mulberrys frokostmeny også latviske innslag med retter som cottage cheese pannekaker, og tilbyr en unik blanding av smaker og påvirkninger. Det er et lokale hvor hver detalj er nøye planlagt for en minneverdig frokost.

Ausekļa iela 14

 

 

Better Bread

Dette sjarmerende bakeriet ligger i vestenden av Dzirnavu iela, og er dedikert til å lage førsteklasses glutenfritt brød fra bunnen av.

Grunnlagt av Sergei og Alena, som deler en lidenskap for brød og kaffe, følger Better Bread FODMAP-prinsippene, og unngår animalske proteiner og unødvendige tilsetningsstoffer. Utvalget av brød inkluderer quinoasurdeigsbrød og rismelbaguetter, alt laget med økologisk surdeig og mel.

Better Bread is a charming bakery which offers top-notch gluten-free bread from scratch

Photo source: Facebook

Forpliktelsen til kvalitet gjelder også kaffen, med spesielle kaffebønner fra Da Matteo i Gøteborg.

For de som er glad i søtsaker, finnes det et herlig utvalg av canelés, kardemommeboller, brownies og småkaker å unne seg.

Gluten-free poppyseed-chocolate-pastry from Better Bread in Riga

Photo source: Tripadvisor

Dzirnavu iela 31

 

 

Mr. Fox

Oppdag det perfekte frokostlokale i Rigas livlige Quiet Centre hos Mr. Fox.

Dette elskede spisestedet henvender seg til helsebevisste riganere med en meny full av næringsrike alternativer, fra smoothieboller og shakshukaer til havregryn og livlige lunsjtallerkener som Buddha-boller og grønnsakfylte woker.

Nutritious smoothie bowl from a breakfast restaurant in Riga - Mr.Fox

Photo source: Tripadvisor

Enten du foretrekker å nyte måltidet ved et bord ved siden av veggen med palmetrykk i dette koselige etablissementet eller velger en rask takeaway fra det velfylte kjøleskapet, har Mr. Fox det du ønsker deg.

Dzirnavu iela 34a

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Spesialkaffe i Riga

Rocket Bean Roastery

Rocket Bean Roastery er en banebryter på Rigas spesialkaffescene siden 2013, og tilbyr omhyggelig utformede brygg på tre steder i byen.

Fra brennerikaféen på Miera iela til innbydende lokaler på Dzirnavu iela og i Jaunā Teika-distriktet, kan gjester nyte eksepsjonell kaffe sammen med deilige smørbrød og en kortfattet frokost- og lunsjmeny.

Enjoy exceptional coffee alongside delicious pastry at the Rocket Bean Roastery

Photo source: Instagram

Rocket Bean er perfekt for avslapning såvel som arbeid,og lover en kaffeopplevelse fra øverste hylle i hver eneste kopp.

Miera iela 29/31

Dzirnavu iela 39

Gustava Zemgala gatve 74a

 

 

Kalve

For eksepsjonell kaffe, sørg for å besøke Kalves kaféer, som er kjent for sitt elegante, minimalistiske design og status som innfødte spesialkaffebrennere.

Kalve is a Latvian native speciality coffee roaster

Photo source: Instagram

Ikke bare brenner de sine egne bønner, men de har også et eget bakeri som gleder gjester med ferske, lokale smørbrød og bakverk som endrer seg med årstidene. Unn deg for eksempel den utsøkte pastéis de nata, som konkurrerer med de som finnes på gatene i Lisboa.

Oppdag Kalves innbydende kafeer i gatene Stabu, Baznīcas og Miera, samt den sjarmerende disken på Āgenskalns-markedet.

Stabu iela 38

Baznīcas iela 13

Miera iela 19

Nometņu iela 64

 

 

Mīkla

Dette innbydende, men minimalistiske bakeriet på Dzirnavu iela er det perfekte stoppestedet for en rask frokost.

Kickstart morgenen med en kopp spesialkaffe hentet fra de lokale Kalve-brenneriene og unn deg selv nybakte bakverk. Fra klassiske pain au chocolat og kardemommeboller til unike herligheter som eple-karamellterter, dekker utvalget på Mīkla enhver smak.

Ikke gå glipp av de uimotståelige mandelcroissantene, som virkelig er populære.

Mīkla Bakery is known for its irresistible almond croissants

Photo source: Tripadvisor

Hvis du har lyst på noe salt, tilbyr Mīkla også et utvalg av snacks og ferdigsmurte smørbrød.

Dzirnavu iela 42

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Cocktailbarer i Riga

Gimlet Nordic Cocktail Bar

Gimlet ligger i et pittoresk hjørne av Baznīcas iela, og braste inn på Rigas cocktailscene i 2018 når de satt i gang en revolusjon innen mixologi.

Gimlet er designet av de anerkjente mixologene Edgars Grišulis og Ilmārs Munkevics, og er en dedikasjon til kunsten av cocktail.

Menyen reflekterer en dyp forståelse for sesongvariasjoner og lokale råvarer, og viser frem et dynamisk utvalg av drinker tilsatt nordiske smaker som kvede, rabarbra og hamp, ofte hentet fra lokale skogsturer eller nærliggende bønder.

The Gimlet Nordic Cocktail Bar menu reflects Latvian seasonality and local ingredients

Photo source: Gimlet Nordic Cocktail Bar

Atmosfæren på Gimlet gjenspeiler barens innovative ånd, og blander nordisk eleganse med en koselig og innbydende atmosfære for å skape den perfekte setting for å nyte de mesterlig utformede cocktailene.

Baznīcas iela 37

 

 

Snob

Snob ligger på Grand Poet Hotel nær Freedom Monument, og tilbyr en elegant cocktailopplevelse.

Nyt omhyggelig utformede cocktailer pyntet med blomsterblader og makroner i en sofistikert setting.

I solsesongen kan gjester nyte cocktailer på den rolige, avslappende gårdsplassen.

During the sunny season, enjoy your cocktail at the Snob bar relaxing courtyard

Photo source: Instagram

For de som ønsker noe å spise, frister menyen med raffinerte retter som røkt ål, gourmetpizzaer og saftig biff med svart oksekjøtt, som sikrer en kulinarisk reise som kompletterer den luksuriøse atmosfæren i baren og restauranten.

Raiņa bulvāris 6

 

 

Herbārijs

Denne konseptbaren og kafeen ligger på toppen av kjøpesenteret Galleria Riga, og har interiør som minner om et frodig drivhus. Det er det perfekte lokalet for en avslappende cocktail ved solnedgang, og tilbyr panoramautsikt over byen fra den innbydende terrassen.

The welcoming Herbārijs terrace reveals a panoramic view of Riga city

Photo source: Tripadvisor

De kulinariske tilbudene her er også inspirert av hager, med ekspertlagde cocktailer designet for å glede smaksløkene dine.

Når sulten melder seg, kan du nyte et utvalg cocktailbarfavoritter, inkludert andekroketter og salater med yuzu sammen med en utvalgt meny med hovedretter som ørretfilet og halloumi.

Expertly crafted cocktails from the rooftop bar & cafe Herbārijs

Photo source: Herbārijs

Herbārijs lover en herlig blanding av botanikk-inspirerte drinker og deilige retter med et fantastisk urbant bakteppe.

Dzirnavu iela 67

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Vinbarer i Riga

Noble Wine

Noble Wine ligger i en fantastisk bygning i jugendstil på Elizabetes iela, og har blitt det perfekte stedet for vinelskere i byen.

Den ble anerkjent med topp utmerkelser ved Baltic Wine & Drinks Awards, og har blitt hyllet som den beste vinbaren og vinbutikken i de baltiske landene og for å tilby den beste verdien for pengene i Latvia.

Noble Wine Bar offers a wide selection of meticulously curated wines and an exquisite selection of delights

Photo source: Tripadvisor

Noble Wine har en imponerende samling med mer enn 500 omhyggelig kuraterte viner, og har også et team av lidenskapelige eksperter som er ivrige etter å hjelpe deg med å finne den perfekte flasken. I tillegg tilbyr butikkbaren et utsøkt utvalg av herligheter laget for å komplementere de rike smakene til vinene.

Elizabetes iela 33

 

 

Vīna studija

Vīna Studija er et elsket reisemål for lokale vinentusiaster, som utstråler en avslappet atmosfære og tidløs sjarm.

Utsmykket med kunstverk av lokale talenter og med store vinduer for en pittoresk utsikt over Rigas livlige gater, er det det perfekte lokalet for å nyte et glass avkjølt hvitvin midt i byens livlige atmosfære.

Vīna Studija provides the perfect setting for enjoying a glass of wine amidst the city’s vibrant atmosphere

Photo source: Tripadvisor

Menyen på Vīna Studija fremhever internasjonale smaker og et overdådig utvalg av antipasti, nøye sammensatt for å komplementere den omfattende vinsamlingen.

Enten du er i humør for en koselig kveld eller en livlig sammenkomst, garanterer Vīna Studija en herlig opplevelse som sømløst blander fine viner, deilig mat og byens dynamiske energi.

The menu at Vīna Studija highlights international flavours to complement the extensive wine collection

Photo source: Tripadvisor

Elizabetes iela 10

 

 

Lowine

Lowine er Rigas fremste reisemål eksklusivt dedikert til viner laget med lav intervensjon. Kjelleren har en nøye utvalgt samling av naturviner fra håndverksprodusenter som er kombinert med en kortfattet matmeny laget av lokale råvarer.

Lowine er ideell for rolige morgener og serverer frokost og kaffe til kl. 16.00, med favoritter som Eggs Benedict på brioche supplert med en veloverveid liste av frokostbobler.

Eggs Benedict on brioche complemented by a well-considered list of breakfast bubbles at Lowine

Photo source: Tripadvisor

Om kvelden kan gjestene unne seg à la carte-retter med en nordisk vri som er nydelig kombinert med utsøkte viner laget med lav intervensjon, alt servert i en intim, mykt opplyst setting.

I tillegg har Lowine en butikk hvor du kan kjøpe med favorittflaskene dine for å nyte hjemme.

Dzirnavu iela 43

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Mathaller og marked i Riga

Āgenskalns Market

Oppdag herlige suvenirer og essensen av lokale smaker på Āgenskalns Market.

Dette historiske markedet, som dateres tilbake til 1898 og er det største markedet på venstre bredd av Daugava-elven, gjennomgikk en grundig restaurering fra 2018 til 2022. Resultatet er en elegant, imponerende paviljong som huser omtrent 70 matleverandører og viser et bredt utvalg av sesongbaserte avlinger og nyskapende produkter.

Impressive Āgenskalns Market pavilion houses approximately 70 food vendors and 15 cafes

Photo source: Āgenskalns Market

Beveg deg ovenpå for å finne rundt 15 kafeer og barer som tilbyr et internasjonalt smorgasbord, fra italienske spesialiteter til asiatiske herligheter.

I tillegg arrangerer markedet ukentlige loppemarkeder på søndager, og bidrar dermed til den livlige atmosfæren.

Nometņu iela 64

 

 

Burzma

Burzma Food Hall er et ideelt spisested som serverer grupper med forskjellige smaksløker og tilbyr en mengde kulinariske alternativer for å tilfredsstille enhver smak.

Med ti restauranter under ett tak, tilbyr Burzma en kulinarisk reise som spenner fra tradisjonelle latviske kotelett til syrlig georgisk khachapuri, møre bao-boller og en rekke fristende veganske retter. Man burde heller ikke kimse av den nydelige sushien, pizzaer og cocktailer.

With ten restaurants under one roof, Burzma offers a culinary journey with a wide range of choices

Photo source: Instagram

Burzma ligger i fjerde etasje på kjøpesenteret Galleria Centrs, og tilbyr en matopplevelse med fantastisk panoramautsikt over Rigas gamleby.

Burzma offers a dining experience with breathtaking panoramic views of Riga’s Old Town

Photo source: Instagram

De kulinariske herlighetene blir komplementert med et spennende program med DJ-sett, smaksprøver og mesterklasser, som sikrer en oppslukende og minneverdig matopplevelse for alle besøkende.

Audēju iela 16

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Ølsmaking i Riga

Labietis

Labietis er kjent for sine “hedenske brygg”, og tiltrekker seg lokale ølentusiaster så vel som besøkende til byen. Med et imponerende utvalg av 70 unike ølvarianter, hver fargekodet etter sjanger, har Labietis ligget i forkant av den latviske håndverksølscenen siden etableringen i 2014.

Utover å være et bryggeri, fungerer det også som en innbydende bar hvor gjestene kan nyte turer, smaksprøver eller bare slappe av med et avkjølt glass av favorittbrygget.

Labietis is Latvian craft beer with an impressive selection of 70 unique beer varieties

Photo source: Tripadvisor

Labietis ligger i det livlige Aristida Briāna-kvarteret, som om sommeren er et yrende aktivitetssenter, og er en integrert del av et pulserende samfunn som inkluderer musikkarenaen M/Darbnīca og den sjarmerende C. C. von Stritzky Villa.

Om du er en ølelsker eller bare på utkikk etter et flott sted å slappe av, tilbyr Labietis en unik og innbydende opplevelse i Rigas dynamiske kulturelle landskap.

Aristīda Briāna iela 9a

 

 

Nurme Brewery

Plassert i hjertet av det blomstrende Avotu iela-området, ligger Nurme Brewery som et paradis av håndbrygget øl med sitt eget dedikerte tapperom.

Kjernen i Nurmes sjarm er baren, som viser frem 12 varianter av nybrygget øl, hver med navnet sitt elegant skrevet med kritt på tavlen over.

Nurme Brewery at the bar offer 12 varieties of freshly brewed beer

Photo source: Nurme Beer

Siden starten i 2016 har Nurme fengslet lånetakerne med sine innovative og vågale kreasjoner. Se for deg øl fylt med karakteristiske toner av furuknopper, mandler, kakao, fjellaske og til og med gresskar, som alle venter på å bli smakt.

Enten du foretrekker å nyte en halvliter i det koselige tapperommet eller ta med deg favorittene dine hjem, tilbyr Nurme Brewery en uforglemmelig opplevelse for ølentusiaster som søker noe helt spesielt.

Vagonu iela 21

 

 

Valmiermuiža Beer Embassy

Valmiermuiža-ølet er elsket blant latviske ølkjennere og kommer fra Valmiera-regionen som ligger en 1,5-timers reise nordøst for Riga.

Merket har markert seg i hovedstaden med deres Beer Embassy, ​​som er himmelen for ølelskere og ligger praktisk til i gangavstand fra Labietis, noe som gjør det til et perfekt stopp på ethvert barhoppingseventyr.

Visit Valmiermuiža Beer Embassy to taste locally crafted beers with snacks

Photo source: Tripadvisor

Beer Embassy kan besøkende fordype seg i et stort utvalg av over 180 latviske mikrobryggeriprodukter, inkludert cider og vin, for en omfattende utforskning av lokale håndverksdrikker.

I tillegg har Valmiermuiža en tilstedeværelse i Āgenskalns Market, og utvider dermed sin rekkevidde og tilgjengelighet for ølentusiaster i Riga ytterligere.

Aristīda Briāna iela 9a

Nometņu iela 64

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Cover photo source: Burzma
Tekst av Ilze Vītola

Explore top attractions

Related articles

We are big on Instagram

Follow us on Instagram
Follow us on Instagram