En spændende weekend i Tampere

Forestil dig, at du sidder i en båd på en sø omgivet af naturens rene skønhed sammen med gourmetmad og fremragende vin. Det lyder som en drøm, ikke? Men i Tampere bliver det en realitet!

Denne maleriske by, der ligger mellem to store søer i det sydlige Finland, er kendt for sine kulturelle attraktioner, fredfyldte natur, hipster-vibes og et rekordstort antal offentlige saunaer.

Der er masser af ting at lave og se i Tampere året rundt. Vi har samlet en guide til dig, der skal tilbringe en weekend i denne livlige og trendy by, så du kan få mest muligt ud af oplevelsen.

 

Bestill flyvninger til Tampere

 

 

Hvad kan man lave?

Ud over at være verdens saunahovedstad er Tampere også kendt som den finske hovedstad for begivenheder.

Tavara-asema er et historisk begivenhedssted i byen, som er kendt for at holde spændende musikkoncerter og begivenheder. Det mangfoldige program henvender sig til mange forskellige slags musiksmag og afholder begivenheder med lokale bands såvel som kendte kunstnere.

Stedets imponerende bygning forstærker den unikke oplevelse. Tjek hjemmesiden for at se kommende begivenheder og for nemt at købe billetter online.

Tavara-asema is known for hosting exciting music gigs and events in Tampere

Photo by Miikka Varila on Instagram

Før eller siden ender en udforskning af Tampere uundgåeligt i fabriksområdet Finlayson. Bomuldsfabrikken Finlayson blev grundlagt af skotten James Finlayson i 1820 og var engang en af de vigtigste industrivirksomheder i de nordiske lande.

Nu huser Finlayson-området kontorer, restauranter, caféer, butikker og museer.

The Finlayson factory area in Tampere houses offices, restaurants, cafés, shops, and museums

Photo by Atacan Ergin on visit Tampere

Sørg for at besøge Työväenmuseo Werstas, et museumscenter, der ligger centralt i Finlayson-området.

Det er specialiseret i arbejdslivet, arbejdere og socialhistorie, og der er gratis adgang. Gå på opdagelse i den nye hovedudstilling med titlen “Yhteisvoimin” (Sammen), og lær om industrialisering og byens historie.

Du kan også beundre den imponerende dampmaskine på Dampmaskinemuseet. Stedet byder på en essentiel oplevelse for entusiaster inden for historie og arv.

Työväenmuseo Werstas specialises in work life, labourers, and social history

Photo on Tripadvisor

Roof Walk byder på sin side på en unik og spændende måde at udforske Tampere på fra et andet perspektiv.

De to forskellige ruter på byens tage byder på fantastiske seværdigheder og fascinerende historier om den lokale historie. Med alt fra ikoniske udsigtspunkter til centrale pladser fordyber oplevelsen de besøgende i Tamperes rige arv og charme.

Oplevelsen er uforglemmelig og skaber varige minder samt en nyfunden anerkendelse for denne betagende finske by.

Enjoy the Roof Walk for a unique and thrilling way to explore Tampere

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Overvej at afslutte en lang dag fyldt med eventyr med et saunabesøg.

Med mere end 30 offentlige saunaer tilbyder Tampere et varieret udvalg fra traditionelle røgsaunaer til moderne badecentre. Hvis du ikke ved, hvilken du skal vælge, kan du tilmelde dig Saunakonkelis damptur med de berømte finske saunaeksperter Matti og Juha som guider.

At the Periscope enjoy the rooftop sauna and view of the stadium from the jacuzzi

Photo (Periscope sauna) by Laura Paronen on visit Tampere

Uanset om du hælder til en sauna ved søbredden, Finlands ældste offentlige sauna, en røgsauna eller en fællessauna for issvømmere, skræddersyer Saunakonkeli turen til dine löyly præferencer.

Urkin Piilopirtti is one of the many lakeside saunas in Tampere

Photo (Urkin Piilopirtti) by Laura Vanzo on visit Tampere

 

Bestill flyvninger til Tampere

 

 

Det, du ikke skal gå glip af

Udforsk den ekstravagante arkitektur i nærheden af Finlaysons fabriksbygninger.

Parken Wilhelm von Nottbeck, som blev grundlagt i 1848, er en park med landskabsstil, der oprindeligt blev anlagt af og opkaldt efter ejeren af Finlayson-fabrikken. Området er et typisk eksempel på en fabriksleders private have, og det er forblevet en sammenhængende helhed helt op til nutiden.

Fabrikschefernes palæer i neorenæssancestil er også et syn værd at se.

Wilhelm von Nottbeck Park - a part of the Finlayson factory

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Gå ikke glip af Museum Milavida, som byder på en charmerende rejse ind i Finlands aristokratiske Von Nottbeck-familie.

Rejs tilbage til 1800-tallet og udforsk deres pragtfulde liv og værdifulde samling af kunst, møbler og smykker. De smukt restaurerede rum giver et unikt indblik i det aristokratiske liv.

Ud over den betagende tidsrejseoplevelse fungerer Milavida som et livligt kulturcenter med begivenheder, udstillinger, en café og en museumsbutik.

Enjoy a journey into Finland’s aristocratic Von Nottbeck family at the Milavida Museum

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Apropos nostalgi, så kan det livlige område Tallipiha i nærheden af parken Wilhelm von Nottbeck og Finlayson Kirke ikke gå ubemærket hen.

Den historiske gårdhave huser nu butikker, der sælger pyntegenstande, kunsthåndværk, chokolade og kaffeprodukter. Familier kan også nyde legepladsen og husdyrene.

Tallipiha er vært for forskellige begivenheder i løbet af året, hvilket gør stedet til en spændende destination. Selv uden shopping skaber den charmerende atmosfære, de lækre godbidder og de venlige dyr en hyggelig stemning.

The boutique shop of the historical courtyard Tallipiha

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Vil du føle dig både lokal og global? Det finske museum for spil, der ligger i museumscenteret Vapriikki i Tampere, er Finlands første museum dedikeret til spil.

Det fremviser spils historie, herunder video-, computer-, bræt- og rollespil. Museets 400 kvadratmeter rummer en samling på 100 spil, hvoraf 60 kan spilles af besøgende.

Hvert spillelokale repræsenterer sin egen æra, så man får et unikt, fordybende og omfattende indblik i landets spillekultur.

Explore gaming rooms that represent different eras at the Finnish Museum of Games

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

 

Bestill flyvninger til Tampere

 

 

Shoppingsteder

Miela er en butik for bæredygtigt forbrug i Tampere, som tilbyder finsk design fra næsten hundrede forskellige lokale mærker.

Butikken på to etager omfatter produkter til damer, herrer, børn og hjemmet. Miela har også en onlinebutik til kunder i hele Finland.

På overetagen byder Miela Preloved på genbrugsfund.

Miela is a store in Tampere that offers Finnish design from local brands

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Husk også at kigge på DesignOnTampere, et omfattende kort, der samler de mest spændende specialbutikker, spisesteder og gallerier i Tampere.

Med denne praktiske lokalguide kan du nemt finde vej til de udvalgte etablissementer.

Så kan du udforske de forskellige og unikke tilbud fra Tamperes lokale forretninger og nyde den livlige kultur og kreativitet, som byen har at byde på.

DesignOnTampere er din nøgle til de skjulte perler og uforglemmelige oplevelser, der venter dig i Tampere.

If you are looking for souvenirs from Tampere, go to the Taito shop

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Tampere Markedshal er på sin side det største indendørs marked i Norden. Markedshallen ligger på gaden Hämeenkatu og omfatter mere end 30 sælgere, der tilbyder produkter af høj kvalitet og venlig service.

Markedet er kendt for sine lokale produkter, herunder fisk, kød, ost og grøntsager, samt forskellige specialiteter som glutenfri, økologiske og internationale delikatesser.

Besøgende kan også nyde et udvalg af caféer og restauranter i markedshallen.

While you are in Tampere, for local fresh products, go to Market Hall

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

 

Bestill flyvninger til Tampere

 

 

Spisesteder

Den nye restaurant PSTA ligger i et træhus, der er over hundrede år gammelt, og tilbyder fremragende pasta i en afslappet atmosfære.

Med et fokus på retter i højeste kvalitet byder PSTA på et udvalg af frisk og tør pasta med smagfulde saucer, herunder glutenfri og veganske valgmuligheder. Menuen omfatter også forretter, desserter og nøje udvalgte drikkevarer.

PSTA er hurtigt blevet en favorit for madentusiaster.

PSTA restaurant offers excellent pasta in a leisurely atmosphere

Photo on Instagram

Hvis du er på udkig efter noget afslappet men alligevel eventyrligt, så prøv Nonni i Tammela-distriktet.

Restauranten tilbyder en dejlig og fleksibel spiseoplevelse med fokus på sæsonbestemte råvarer. Den åbentsindede attitude og uprætentiøse atmosfære i restauranten gør Nonni til et nævneværdigt spisested.

Pulcinella Ristorante er en autentisk italiensk restaurant i Tamperes midtby, som fokuserer på ægte italienske smagsoplevelser og respekt for italienske kulinariske traditioner.

Den italienske stenovn til pizza tilbereder retter perfekt, mens den skønne atmosfære og omgivelserne supplerer den lækre og mættende mad.

Taste pizza from the stone oven at authentic Italian restaurant Pulcinella Ristorante

Photo on Tripadvisor

Café Laikku i Tamperes bymidte tilbyder frokost og brunch.

Her kan du få avokadotoast og vafler samt en helt igennem fredfyldt atmosfære. Café Laikku tilbyder et bredt udvalg af brunch-muligheder med betjening ved bordet gennem hele ugen, og lader kunden skabe sin egen lækre brunch fra et appetitligt udvalg af mad.

Café Laikku in Tampere serves diverse brunches all week long

Photo on Café Laikku

Håndværksbageriet Café Puusti ligger i nærheden af Tampere Hus og Sorsapuisto Park og er kendt for bløde, friskbagte kanelsnegle og salt bagværk.

Bageriet bruger økologisk hvedemel, finsk smør og ægte Ceylon-kanel, og alle forretningens boller og madsnegle er laktosefri, hvilket sørger for, at du kan få en autentisk finsk bageroplevelse med lækkerier af høj kvalitet.

At Café Puusti, enjoy an authentic Finnish bakery experience

Photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Vohvelikahvila er en charmerende og idyllisk café i nærheden af Tammerpuisto og Tammerkoski. Caféen ligger i en stenbygning, som er over hundrede år gammel, og har serveret vidunderlige vafler i over tre årtier.

Her finder du både søde og salte vafler, inklusive laktosefri, glutenfri og veganske valgmuligheder.

Med sin rige historie og lækre tilbud er både de lokale og besøgende vilde medVohvelikahvila.

 

Bestill flyvninger til Tampere

 

 

Drikkesteder

I Tamperes midtby på Hämeenkatu byder Plate på en afslappet atmosfære og lækker mad. På Plate er alle velkomne, uanset om du er ude efter en aftensmad med afslappet stemning eller bare en drink.

Det er helt klart værd at prøve cocktailen “Seltzer with a Twist”, som er en forfriskende blanding af jordbær, rabarber og mynte.

Restaurant Plate offers a relaxed atmosphere and delicious food

Photo on Instagram

I Tamperes midtby byder Funky Woo Asian Street Food & Bar på asiatisk streetfood med et moderne strejf.

Stedet har en aflukket terrasse, som har åbent året rundt, en lækker drinkmenu og en atmosfære, der minder om asiatiske metropoler.

At the Funky Woo bar, you will find a delicious drinks menu

Photo on Instagram

Moro Sky Bar har en fantastisk panoramaudsigt over Tamperes søer. Stemningen her er perfekt til en afslappet sammenkomst med cocktails af høj kvalitet.

Baren er et indbydende mødested for alle: beboere, besøgende, venner og fremmede!

Stunning panoramic views of Tampere from the Moro Sky Bar

Photo by Aki Rask on visit Tampere

 

Bestill flyvninger til Tampere

 

 

Cover photo by Laura Vanzo on visit Tampere

Explore top attractions

Related articles

We are big on Instagram

Follow us on Instagram
Follow us on Instagram