Gå ikke glip af Baltics sommerevent 2023

Der sker SÅ mange spændende ting omkring Østersøen her i sommer, at det kan være svært at beslutte, hvilke nogen du vil deltage i.

Men ingen grund til bekymring ─ vi har lavet en liste til dig over nogle af de største events og festivaller, så du kan få din bedste sommer nogensinde.

 

 

Events i Letland

Song and Dance Festival

Riga, 30 juni til 9. juli

Song and Dance Festival i Letland er en imponerende begivenhed, der fejrer den kulturelle arv med musik, dans og almindelige sammenkomster.

Hovedstaden i Letland er i forbindelse med de 10 dage, som festivallen varer, fyldt med sang og improviseret dans, som alle kan deltage i.

Festivallen byder på flere fantastiske koncerter, hvor der er mere end 10.000 deltagere, og du kan opleve alt fra dans og sang til orkestrer, der spiller. Festivallen afholdes hvert 5. år, og denne gang er den ekstra interessant, da det er 150. gang, den afholdes.

Impromptu dance performances at the Song and Dance Festival in Latvia

Photo on Song and Dance Festivals’ official homepage

 

 

Jūrmala Festival

Jūrmala, 15. til 23. juli

En af de mest populære events i Letlands sommerkalender over kulturelle events er den 9. udgave af Jūrmala Festival byder på ni magiske koncerter, der afholdes i Dzintari Concert Hall in Jūrmala.

I år kan du her møde enestående lokale og udenlandske musikere, herunder den verdenskendte violinis Baiba Skride, tenor Aleksandrs Antoņenko, cellist Matthew Barley, Osokins-familiens pianister, harmonikaspiller Ksenija Sidorova samt stjerner fra Broadway-musicalen fra London.

Den traditionelle solopgangskoncert opføres af den verdensberømte organist Iveta Apkalna, og den finder sted tidligt om morgenen på Dzintari-stranden ─ Dette er en helt særlig oplevelse.

Attend a magical sunrise concert during the Jūrmala Festival

Photo by Artis Veigurs on Instagram

 

 

Positivus Festival

Riga, 14. til 15. juli

Enjoy great music and festival atmosphere at Positivus festival in Riga

Photo by Krists Luhaers on Instagram

Det, der startede som et strandparty med indie-musik, har udviklet sig til en af de største musikfestivaler i Østersøområdet.

Positivus Festival forkæler publikum med mange forskellige genrer, herunder musikere som f.eks. Sam Smith, Alt-J og Tommy Cash.

Den finder sted på den naturskønne ø Lucavsala kun 20 minutters gåtur fra Rigas levende centrum. Her kan festivaldeltagerne lade sig omslutte af en livlig atmosfære, omfattende muligheder for underholdning og en lang række madboder, som gør det hele til et arrangement, du ikke vil gå glip af.

Experience a music festival on an island in Riga's city

Photo on Instagram

 

Bestil flyrejser til Riga

 

 

Events i Litauen

As Young As Vilnius Music Festival

Vilnius, 25. juli

Den 25. juli finder Vilnius Summer Festival i den hyggelige Vingis Park, som fejrer byens kommende 700-årsfødselsdag,sted.

Denne gratis, omfangsrige musikbegivenhed har et mangeartet program, der har noget for enhver, som f.eks klassiske musik, pop-koncerter med velkendte musikere og elektronisk lyd- og billedvisning af nutidens elektroniske dansemusik.

Du skal blot få fat i nogle billetter, pakke din baggage og gøre dig klar til de mest spændende musikfestivaller i Østersøområdet!

Enjoy an exclusive music programme at As Young As Vilnius Music Festival

Photo on Facebook

 

 

Sea Festival 2023

Klaipeda, 21. juli til 23. juli

For one whole weekend in July, Klaipeda hosts the Sea festival

Photo on Instagram

I en hel weekend i juli i kystbyen Klaipeda fyldes byen med maritim kultur ved at være vært for to begivenheder, som tager udgangspunkt i havet Sea Festival og Baltic Sail-regatta.

Denne velbesøgte, årlige event har været afholdt helt siden 1934, og den tager udgangspunkt i de dybe maritime rødder i Litauens eneste havneby og tiltrækker mere end en halv million mennesker fra hele Litauen og fra udlandet. Den finder sted den sidste weekend i juli. Det er ren skønhed og underholdning ─ og fantastiske mennesker.

The most exciting sports event of the Sea Festival - the Viking ship dragon race

Photo on Instagram

 

 

Vilnius Performance Art Biennial

Vilnius, 23. juli til 6. august

Denne første udgave af Vilnius Performance Art Biennial gør byen til én stor scene, hvor internationale og lokale kunstnere vil vise deres værker i forskellige offentlige områder.

Her kan du opleve live optræden, som er skabt til eventen, og publikum vil blive omsluttet af provokerende, kulturelle oplevelser.

Den lover at blive en levende fejring af kunsten og dens udvikling som noget helt unikt. Dette er ikke blot en udstilling, der er heller ikke en event eller bare et sted: det er tvært imod hele mentaliteten, som overtager Vilnius.

The summer of 2023 will be the first edition of the Vilnius Performance Art Biennial

Photo on Vilnius Biennial

 

 

Vilnius City Fiesta

Vilnius, 1. til 3. september

Når en lang og doven sommer går på hæld, byder Vilnius City Fiesta efteråret velkommen og inviterer både lokale og besøgende til Litauens mest fantastiske kulturfestival.

Gaderne vil være fyldt med indtagende kunstprojekter, dragende musikevents og boder og udstillinger. Her er masser af gratis events, så du kan lade dig omslutte af byens rige kulturliv.

Med alt fra det hektiske Gediminas Avenue til de stille melodier i Cathedral Square er denne festival til at gøre byen levende.

Samtidig bliver Neris-floden tæt på den gamle bydel et levende sted med udsøgt street-food og spændende lysoplevelser efter mørkets frembrud.

Welcome autumn at the start of September at Vilnius city fiesta

Photo on Go Vilnius

 

Bestil flyrejser til Vilnius

 

 

Events i Estland

Medieval Days in Tallinn’s Old Town

Tallinn, 6. til 9. juli

Kom en tur tilbage i tiden, og lad dig omslutte af den indtagende atmosfære i Tallins gamle bydel i forbindelse med Medieval Days.

Du kan opleve fire uforglemmelige dage i starten af juli, når området omkring Tallinn Town Hall Square bliver en levende hanseaktisk by med middelalderbyer som f.eks. St. Nicholas Hill.

Du kan prøve alt lige fra middelalderværksteder til at teste dine evner i konkurrencer om ridderes måde at leve på og afprøve dine kompetencer i bueskydning. Du kan også opleve mange andre spændende events samt talentfulde musikere og dansere.

In early July, during Medieval days, Tallinn Town Hall Square transforms into a vibrant Hanseatic town

Photo by Kadi-Liis Koppel on Instagram

 

 

Tallinn Design Festival

Tallinn, 18. til 24. september

Gør dig klar til at dykke ned i verdens levende design ved den velkendte Tallinn Design Festival, et fyrtårn af kreativitet fra Østersøområdet, som finder sted for 8. gang.

Du kan opleve en imponerende samling af designmæssige værker fra Estland og mange andre steder. Festivallen lægger op til indsigtsfulde diskussioner om moderne designs rolle i vores moderne samfund, og hvert år er der fokus på et relevant samtidsemne.

Programmet omfatter en lang række forskelligartede udstillinger, taleevents, forelæsninger, optræden og mange andre events, og det henvender sig både til professionelle og alle andre, der er interesserede i design.

Tallinn Design Festival gathers together anyone interested in design

Photo by Morrow shoots on Facebook

 

 

Mustjala Festival

Saaremaa, 25. juni til 16. juli

Mustjala Festival, som har været afholdt siden 1995, er en melodiøs årsag til at besøge den fredfyldte ø, Saaremaa. Denne ekstravagance af klassisk musik byder på anmelderroste klassiske musikere og store internationale gæster.

Der er optræden mange forskellige steder lige fra de imponerende kirker til den idylliske fiskerby, Tagaranna. De majestætiske bygninger Loona og Pidula samt uventede steder, som f.eks. det gamle Soviet-artilleri, Ninase Peninsula.

Du kan opleve øens magi efter en kort færgetur fra hovedlandet.

Experience classic music held on a Saaremaa beach during the Mustjala Festival

Photo on visit Estonia

 

 

Võnge Festival

Võru County, 6. til 8. juli

Võnge Festival is a unique and intimate travelling cultural event

Photo by Indrek Kasesalu on Instagram

Võnge Festival er en unik rejse i kulturelle events, som for 3. gang inviterer musikkendere til Anzelikas Organic Farm i Setomaa Parish, Võru County.

Festivallen finder sted i naturen, og scenerne bliver levende takket være optræden fra diverse talentfulde musikere fra Estland og resten af verden. To af dette års kunstnere er Kid Francescoli og Evert og de to drager.

Võnge Festival offers a wide array of experiences, including activities for children

Photo by Indrek Kasesalu on Instagram

Ud over musik byder festivallen på en lang række oplevelser, herunder kunst, kultur, yoga og andre aktiviteter for børn.

Den er også en hundevenlig festival, og det er gratis for børn op til 11 år at komme ind.

 

Bestil flyrejser til Tallinn

 

 

Cover photo on Unsplash
Skrevet af Ilze Vītola

Explore top attractions

Related articles

We are big on Instagram

Follow us on Instagram
Follow us on Instagram