Dubajus – pabėgimas nuo įprasto gyvenimo ritmo

Dubajus yra vienas iš labiausiai nustebinančių pasaulio miestų. Įspūdingas senovės tradicijų ir futuristinės pažangos derinys šį miestą paverčia ištaigingu ir efektingu keliautojų traukos centru. Šis žvilgantis dangoraižių miestas yra apdovanotas nuostabiais paplūdimiais, neblėstančia saule, taip pat visame pasaulyje garsėjančiomis lankytinomis vietomis ir geriausiomis pramogomis. Štai ką būtina nuveikti viešint Dubajuje.

Pasigrožėkite vaizdais nuo aukščiausio Burj Khalifa pastato

Burj Khalifa“ yra aukščiausias pasaulyje pastatas, kuris yra žmogaus kuriamų inovacijų ikona. Šis 828 metrų aukščio ir daugiau nei 160 aukštų dangoraižis yra matomas iš beveik visų Dubajaus vietovių ir, neabejotinai atkreips jūsų dėmesį, kad ir kur bebūtumėte mieste.

Svaiginantis aukštis nuo šio milžiniško pastato viršaus yra vienas iš geriausių dalykų, kuriuos būtina patirti Dubajuje. Greitaeigiai liftai pakelia į apžvalgos aikštelę, kur galėsite mėgautis nuostabiais miesto ir debesų vaizdais.

Apsipirkite „Dubai Mall“

Nuo aukščiausio pasaulyje pastato iki didžiausio pasaulyje prekybos centro – Dubajus turi viską. „Dubai Mall“ yra apie 1300 parduotuvių, pradedant aukščiausios klasės pasauliniais prekės ženklais ir baigiant išskirtinėmis parduotuvėmis, pavyzdžiui, vienintele „Bloomingdale“ parduotuve, kuri yra įsikūrusi už JAV ribų.

Dubajaus turizmo centro nuotrauka

Taip pat yra keletas uždarų pramogų parkų, čiuožykla ir net akvariumas. Parduotuvių mėgėjams tai tikrai patiks!

Aplankykite Al Fahidi istorinį rajoną

Dubajaus turizmo centro nuotrauka

Rasti Dubajuje istoriją gali būti šiek tiek sunku, tačiau ji egzistuoja. Pasislėpęs tarp dangoraižių, Al Fahidi istorinis rajonas žvelgia į tolimą praeitį. Smėlio spalvos namai ir siauros gatvelės net iš toli neprimena šiuolaikinio Dubajaus spindesio ir žavesio.

Dubajaus turizmo centro nuotrauka

Čia rasite daugiau nei 50 muziejų, amatų parduotuvėlių, parodų ir galerijų, atspindinčių regiono istoriją ir klajoklių kultūrą.

Pažvelkite į ateitį „Expo Dubai“ parodoje

https://www.instagram.com/p/B_xKRwEJ-Lo/

Dėl pandemijos „Expo Dubai“ paroda buvo atidėta metams ir planuojama, kad ji įvyks 2021 m. spalio mėn. Ši pasaulinė paroda yra pirmoji, kuri įvyks Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Pietryčių Azijoje. Kultūros ir pasaulio inovacijų šventė – tai kartą gyvenime vykstantis renginys, skirtas supažindinti su Jungtinių Arabų Emyratų ir kitų pasaulio tautų pasiekimais.

Mėgaukitės dykumos safariu

Dubajaus turizmo centro nuotrauka

Dubajaus ekstravagantiškumas taip užburia, kad gali ir pamiršti, jog stebuklingo Rub ’al Khali pakraštyje egzistuoja didžiulės dykumos. Ši besikeičiančio smėlio ir aukštų kopų “jūra” yra didžiausia dykuma visame pasaulyje. Ekskursijos iš Dubajaus vyksta į dykumą, kur galima pajodinėti kupranugariais, nakvoti tradicinėse berberų stovyklose ir net važiuoti per kopas.

Vykite į turą po dykumą

Dubajuje puikiai dera nepretenzingas senojo pasaulio žavesys ir šiuolaikiškas stilingumas. Štai kodėl turas po dykumą yra geriausias būdas pasinerti į arabų kultūrą: patirti dykumą, paragauti vietinio maisto ir susipažinti su vietos žmonių gyvenimo būdu. Pavyzdžiui, Sonara Camp yra unikali ir magiška kulinarinė patirtis gamtos rezervate „Dubai Desert Conservation Reserve“. Ši autentiška stovykla yra ekologiška ir tvari, joje vadovaujamasi nuostata rinktis etišku būdu gaunamus produktus ir medžiagas. Vakarieniaukite unikaliame dykumos restorane ir mėgaukitės aukštos klasės meniu, kurį papildo gyvi pasirodymai ir specialus aplinkos apšvietimas.

Po sočios vakarienės svečiai gali išbandyti įvairią veiklą, pavyzdžiui, groti būgnais, važinėtis smėlialentėmis, mokytis astronomijos ir šaudymo iš lanko, stebėti ugnies bei šokių pasirodymus. Norėtumėte leistis į nuotykius prieš vakarienę? Galite pasivažinėti keturračiais ir užsiimti manevravimo kopose veikla arba mokytis vairavimo kopose.

Pasinerkite į giliausią pasaulio baseiną

Nuotrauka iš „Deep Dive Dubai“ pagrindinio puslapio

Deep Dive Dubai – tai naujausia visus populiarumo rekordus sumušusi atrakcija Dubajuje. Tai vienintelis nardymui skirtas baseinas pasaulyje, kur galima pasinerti į 60 metrų gylį – šis baseinas 15 metrų gilesnis ir keturis kartus didesnis nei bet kuris kitas nardymo baseinas pasaulyje. Šis išskirtinis uždaras baseinas pripildytas 14 milijonų litrų gėlo vandens – tiek, kiek telpa į šešis olimpinio dydžio plaukimo baseinus.

Jame palaikoma 30 °C temperatūra, taip sudarant idealias sąlygas nardymui, todėl nereikia vilkėti storo naro kostiumo. Jei anksčiau neteko nardyti, čia puiki vieta tai išbandyti. Instruktorius jus išmokys svarbiausių nardymo įgūdžių negilioje baseino dalyje, o tada būsite pasiruošę tyrinėti nuostabų povandeninį pasaulį, kupiną nuotykių ir paslapčių.

Apsilankykite 360 laipsnių apžvalgos aikštelėje

Dubajus pasaulyje žinomas dėl laimėjimų, kurių šis miestas pasiekė pirmasis – „Palm Jumeirah“ yra puikus pavyzdys. Žiūrint iš paukščio skrydžio ši žmogaus sukurta sala primena stilizuotą palmę; šis dirbtinis salynas pastatytas ant iš jūros sugrąžintos sausumos. Mėgaukitės su niekuo nepalyginamais vienos iš populiariausių Dubajaus lankytinų vietų vaizdais apžvalgos aikštelėje „The View at The Palm“. Apžvalgos aikštelė įrengta 240 metrų aukštyje, iš jos atsiveria niekada anksčiau nematyta 360 laipsnių Palm Jumeirah panorama.

Nuotrauka iš „The View at the Palm“ pagrindinio puslapio

The View at The Palm įrengta 52-ajame pastato „The Palm Tower“ aukšte; čia taip pat yra kavinė, kūrybinė paroda, kurioje pristatomas salos plėtros procesas, interaktyvūs tuneliai akvariumo tematika ir dovanų parduotuvė.

Tyrinėkite raižytus kalnus

Uolėtomis viršukalnėmis ir gaiviu kalnų oru pasižyminti Hatta – ideali vieta nuotykių ieškotojams ir gamtos mylėtojams. Rusvos ir pilkos uolų atodangos sudaro kontrastą ryškiai mėlyniems vandens telkiniams – tai išties nežemiško grožio kraštovaizdis, kurį pamatyti tiesiog būtina. Anksčiau Hatta buvo žinoma tik dėl senovinės tvirtovės ir nedidelių dykumos ūkių, bet dabar ji traukia įvairių nuotykinių sporto šakų mėgėjus, ypač kalnų dviračių ir vandens sporto šakų entuziastus.

Ši vietovė įsikūrusi vos už kiek daugiau nei valandos kelio nuo Dubajau centro, joje galite išbandyti įvairiausių rūšių veiklą, nuo važinėjimokalnų dviračiais iki pasiplaukiojimo kajaku ir kultūrinių įvairovių tyrinėjimo.

Sutaupykite pinigų įsigiję turistinį bilietą

Nuotrauka iš „Visit Dubai“ pagrindinio puslapio. Dubai pass

Patyrę keliautojai žino, kad turint įžymių vietų lankymo ir atrakcijų bilietus sutaupoma laiko ir pinigų. Įžymių vietų ir atrakcijų bilietas – tai kortelė, programa arba kitokio tipo bilietas, suteikiantis galimybę nemokamai arba už sumažinta kaina aplankyti populiariausias turistines traukos vietas konkrečiame mieste. Turėdami galimybę aplankyti daugiau mėgstamiausių lankytinų vietų ir užsiimti daugiau veiklos rūšių, galėsite susikurti tobulą atostogų patirtį ir neišleisti daug pinigų. Dubajuje siūlomi kelių rūšių lankytinų vietų ir atrakcijų bilietai. Kiekvienas bilietas pasižymi konkurencinga verte ir patogumu – jums nereikia turėti grynųjų pinigų ar naudoti daug bilietų. Jums tereikia pateikti savo bilietą ir mėgautis.

Daugiau apie Dubajų skaitykite visitdubai.com

Autorius Jamesas Tayloras

Užsisakykite skrydžius į Dubajų

Explore top attractions

Related articles

We are big on Instagram

Follow us on Instagram
Follow us on Instagram