Baltiske sommerarrangementer i 2023 du må få med deg

Med så mange flotte arrangementer som finner sted i de baltiske landene i sommer, kan det være vanskelig å velge hvilke man skal gå på.

Slapp av – vi hjelper deg og har laget en liste over noen av de største arrangementene og festivalene, så du kan få den beste sommeren noensinne.

 

 

Arrangementer i Latvia

Song and Dance Festival

Riga, 30. juni til 9. juli

Sang- og dansefestivalen i Latvia er en fantastisk feiring av kulturarv som kombinerer musikk, dans og tradisjon.

I ti dager syder det av liv i den latviske hovedstaden, med masse sang og improviserte danseopptredener, og alle inviteres til å bli med på festen.

Festivalen byr på mange spektakulære konserter med titusenvis av deltakere, alt fra dansere, sangere og orkestre. Den finner sted hvert femte år, og årets festival er en spesialutgave som markerer dens 150-årsjubileum.

Impromptu dance performances at the Song and Dance Festival in Latvia

Photo on Song and Dance Festivals’ official homepage

 

 

Jūrmala Festival

Jūrmala, 15.–23. juli

Dette er en av hovedbegivenhetene i Latvias sommerprogram, og den niende utgaven av Jūrmala-festivalen byr på ni magiske konserter som avholdes i Dzintari konsertsal i Jūrmala.

I år samler den fremragende nasjonale og internasjonale musikere, blant annet den verdenskjente fiolinisten Baiba Skride, tenoren Aleksandrs Antoņenko, cellisten Matthew Barley, pianovirtuosene i Osokins-familien, trekkspilleren Ksenija Sidorova og stjerner fra Broadway-musikaler i London.

Den tradisjonelle soloppgangskonserten med den verdensberømte organisten Iveta Apkalna, som arrangeres på stranden i Dzintari tidlig om morgenen, er spesielt magisk.

Attend a magical sunrise concert during the Jūrmala Festival

Photo by Artis Veigurs on Instagram

 

 

Positivus Festival

Riga, 14.–15. juli

Enjoy great music and festival atmosphere at Positivus festival in Riga

Photo by Krists Luhaers on Instagram

Det som startet som en festival for indiemusikk på stranden, har utviklet seg til å bli en av de største musikkfestivalene i de baltiske landene.

Positivus-festivalen skjemmer bort publikum med en lineup som representerer flere sjangre, med artister som Sam Smith, Alt-J og Tommy Cash.

Festivalen holdes på den vakre øya Lucavsala, som ligger bare en 20-minutters gåtur fra Rigas livlige sentrum. Festivaldeltakere kan kose seg med den muntre stemningen, mange underholdningsmuligheter og en rekke matboder, så det er absolutt et arrangement du bør få med deg.

Experience a music festival on an island in Riga's city

Photo on Instagram

 

Bestill flyvninger til Riga

 

 

Arrangementer i Litauen

As Young As Vilnius Music Festival

Vilnius, 25. juli

Den 25. juli blir det liv og røre i Vilnius med den festlige sommerfestivalen i den populære Vingis-parken, som feirer byens kommende 700-årsjubileum.

Dette spektakulære musikkarrangementet er gratis og byr på et variert program som har noe for alle musikksmaker. Det er blant annet klassiske fremførelser, en popkonsert med kjente artister og et imponerende audiovisuelt show med moderne elektronisk dansemusikk.

Så skaff deg billetter, pakk bagasjen og gjør deg klar for en fascinerende opplevelse på en av de mest interessante musikkfestivalene i de baltiske landene!

Enjoy an exclusive music programme at As Young As Vilnius Music Festival

Photo on Facebook

 

 

Sea Festival 2023

Klaipeda, 21.–23. juli

For one whole weekend in July, Klaipeda hosts the Sea festival

Photo on Instagram

I en hel helg vil fokuset være på maritim kultur i kystbyen Klaipeda. Byen er nemlig vertskap for to feiringer i forbindelse med sjølivet: sjøfestivalen og den baltiske seilregattaen.

Denne populære årlige begivenheten startet i 1934 og fremhever de dypt forankrede sjøtradisjonene til Litauens eneste havneby. Over en halv million mennesker fra hele Litauen og utlandet strømmer til byen for å feire den siste helgen i juli. Det er ren og skjær skjønnhet og glede, pluss fantastiske mennesker.

The most exciting sports event of the Sea Festival - the Viking ship dragon race

Photo on Instagram

 

 

Vilnius Performance Art Biennial

Vilnius, 23. juli til 6. august

Denne første utgaven av Vilnius Performance Art Biennial vil gjøre byen om til en interessant scene der internasjonale og litauiske performancekunstnere får vise frem arbeidet sitt på en rekke offentlige steder.

Med liveopptredener som er utformet spesielt for dette arrangementet, kan publikum fordype seg i en tankevekkende kulturell opplevelse.

Det lover å bli en livlig feiring av kunst og dens utvikling, i tillegg til en unik opplevelse. Dette er ikke bare en utstilling, og det er heller ikke bare et arrangement eller sted – det er i stedet en hel tankegang som vil bre seg over Vilnius.

The summer of 2023 will be the first edition of the Vilnius Performance Art Biennial

Photo on Vilnius Biennial

 

 

Vilnius City Fiesta

Vilnius, 1.–3. september

Når det er slutt på de lange, late dagene i sommerferien, vil Vilnius City Fiesta ønske høsten velkommen med åpne armer. Både lokalbefolkningen og besøkende inviteres da til den viktigste kulturfestivalen i Litauens hovedstad.

Gatene renner over av fengslende kunstprosjekter, trollbindende musikkinnslag og en livlig håndverksmesse, og det er gratis arrangementer der du virkelig kan fordype deg i byens rike kulturliv.

Denne festivalen bringer byen til live med alt fra den kreative atmosfæren i Gediminas Avenue til vakre melodier i Cathedral Square.

Elven Neris nær gamlebyen blir samtidig et pulserende bakteppe for deilig gatemat og fortryllende lysprojeksjoner etter mørkets frembrudd.

Welcome autumn at the start of September at Vilnius city fiesta

Photo on Go Vilnius

 

Bestill flyvninger til Vilnius

 

 

Arrangementer i Estland

Medieval Days i Tallinns gamleby

Tallinn, 6.–9. juli

Dra tilbake i tid og la deg rive med av den sjarmerende atmosfæren i Tallinns gamleby under Middelalderdagene.

I fire uforglemmelige dager tidlig i juli blir rådhusplassen i Tallinn og området rundt transformert til en livlig Hansaby, med en yrende middelalderlandsby i området ved Nikolaikirken.

Du kan blant annet prøve deg i et middelalderverksted og delta i konkurranser for å teste ferdigheter, så du kan lære om ridderlivet og bli en bedre bueskytter. Arrangementet byr på et spennende utvalg av aktiviteter i tillegg til fengslende forestillinger med dyktige musikere og dansere.

In early July, during Medieval days, Tallinn Town Hall Square transforms into a vibrant Hanseatic town

Photo by Kadi-Liis Koppel on Instagram

 

 

Tallinn Design Festival

Tallinn, 18.–24. september

Gjør deg klar til å dykke ned i den pulserende designverdenen på den anerkjente designfestivalen i Tallinn, et fyrtårn for kreativitet på den baltiske designscenen som arrangeres for åttende gang allerede.

Festivalen byr på en imponerende samling av designprestasjoner fra Estland og andre steder. Den setter også i gang innsiktsfulle debatter om designens rolle i det moderne samfunnet, med fokus på et aktuelt tema hvert år.

Programmet består av en rekke mangefasetterte utstillinger, foredrag, konferanser, forelesninger, forestillinger og mange flere arrangementer – ikke bare for profesjonelle, men for alle som er interessert i design.

Tallinn Design Festival gathers together anyone interested in design

Photo by Morrow shoots on Facebook

 

 

Mustjala Festival

Saaremaa, 25. juni til 16. juli

Helt fra den første ble arrangert i 1995, har Mustjala-festivalen vært en god grunn til å besøke den idylliske øya Saaremaa. Dette spektakulære arrangementet for klassisk musikk presenterer oss for anerkjente estiske maestroer og fantastiske internasjonale gjester.

Forestillingene holdes overalt, fra storslagne kirker til den idylliske fiskerlandsbyen Tagaranna, de majestetiske herregårdene Loona og Pidula, og til og med på uventede steder som en gammel sovjetisk våpenstilling på Ninase-halvøya.

Øyas magi er bare en kort ferjetur unna fastlandet.

Experience classic music held on a Saaremaa beach during the Mustjala Festival

Photo on visit Estonia

 

 

Võnge Festival

Võru fylke, 6.–8. juli

Võnge Festival is a unique and intimate travelling cultural event

Photo by Indrek Kasesalu on Instagram

Võnge-festivalen er et unikt og intimt omreisende kulturarrangement, og musikkjennere inviteres nå til den tredje utgaven som finner sted på den økologiske gården Anzelikas i Setomaa i Võru fylke.

Scenene er omringet av natur og fylles med fengslende forestillinger fra et mangfoldig program med dyktige artister fra Estland og resten av verden. To av årets høydepunkter fra programmet er Kid Francescoli og Evert and the Two Dragons.

Võnge Festival offers a wide array of experiences, including activities for children

Photo by Indrek Kasesalu on Instagram

I tillegg til musikk, byr festivalen på et omfattende utvalg av opplevelser, blant annet kunst, kultur, yoga og aktiviteter for barn.

Det er også en hundevennlig festival, og det er gratis inngang for barn opptil 11 år.

 

Bestill flyvninger til Tallinn

 

 

Cover photo on Unsplash
Tekst av Ilze Vītola

Explore top attractions

Related articles

We are big on Instagram

Follow us on Instagram
Follow us on Instagram