10 geriausių patarimų vykstantiems į Tenerifę

Tenerifė yra turistų pamėgta vieta, kurioje galima pamatyti šimtus įdomių dalykų. Nesvarbu, ar keliaujate vienas, ar vykstate į romantišką kelionę, ar atostogaujate su šeima. Čia išvardyti 10 dalykų, kurių tikrai neturėtumėte praleisti kelionės į šią salą metu.

Idiliška (ir nuostabi) gamta

Tenerifėje yra 43 saugomos vietos, užimančios beveik pusę (48 %) jos sausumos teritorijos. Tarp jų – Teidės nacionalinis parkas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. 3 718 metrų aukščio Teidė yra aukščiausia Ispanijos viršukalnė.

Tai vulkaninės kilmės vieta, kur keltuvu galite pakilti beveik į pačią viršūnę, gėrėdamiesi nuostabiais vaizdais. Vaikščiodami Anagos ir Teno parkais, kuriuose auga iš tretinio Žemės periodo likę laurų miškai, galėsite stebėtis milžiniškais paparčiais ir pasijusti kaip tikroje pasakoje.

600 metrų virš jūros lygio iškilę Los Gigantes skardžiai – dar viena vieta, kuri jus tiesiog užhipnotizuos.

Begalybė laisvalaikio praleidimo būdų

Linksmas laiko leidimas yra neatskiriama šios salos dalis – čia rasite puikių paplūdimio klubų ir ant stogo įsikūrusių barų, įvairių originalių pasirodymų bei festivalių, kuriuose dalyvauja garsiausios pasaulio žvaigždės, be to, čia vyksta vienas geriausių pasaulio karnavalų.

Tenerifėje galite rinktis ir kitokį laisvalaikį, pavyzdžiui, mėgautis saule bet kuriame iš nuostabių salos paplūdimių arba užsiimti aktyvia veikla, tokia kaip plaukiojimas baidarėmis ar burlentėmis, nardymas arba banglenčių sportas. Be to, galite važinėtis dviračiu, eiti į žygius arba žavėtis nepaprastais salos peizažais skraidydami parasparniu.

Atsigaivinimas paplūdimyje ar baseine

Tenerifės paplūdimiai ir saulė – derinys, kasmet į salą pritraukiantis milijonus lankytojų. Auksiniai ir juodi paplūdimiai (jie yra juodos spalvos, kaip, pavyzdžiui, nuostabusis Benijo, dėl vulkaninės salos kilmės) plyti tiek Tenerifės šiaurėje, tiek pietuose. Juose galite maudytis ir mėgautis saulės spinduliais kiek širdis geidžia.

Ne mažiau autentiška ir viliojanti alternatyva – natūralūs baseinai, susidarę kietėjant lavai (vietos gyventojai juos vadina „charcos“), pavyzdžiui, „Charco de La Laja“, esantis San Chuane de la Rambloje (San Juan de la Rambla), „Charco del Viento“, esantis Ikode de los Vinose (Icod de los Vinos), ir „La Jaquita“, esantis Gija de Isoroje (Guía de Isora).

Nepaprasti banginių stebėjimo potyriai

Pietinėje salos pusėje, maždaug už trijų mylių nuo kranto, 365 dienas per metus galima sutikti banginių. Tenerifė – viena geriausių pasaulyje vietų juos pamatyti, čia nuolat gyvena afalinų kolonija ir apie 400 grindų.

Nuotrauka Francis Pérez

Tereikia viename iš pietinių salos uostų sėsti į laivą, turintį leidimą teikti šią paslaugą, ir galite vykti į banginių stebėjimo kelionę.

Žavingi miesteliai ir kaimai

Santa Kruse pamatysite išskirtinių pastatų, tokių kaip Auditorio de Tenerife ir Tarptautinis prekybos mugių ir konferencijų centras, kuriuos abu suprojektavo Santiagas Kalatrava (Santiago Calatrava), bei Tenerifės meno erdvė TEA, kurią suprojektavo Herzogas ir De Meuronas.

La Lagunoje, kuri pripažinta UNESCO pasaulio paveldu, akį traukia tradiciniai dvarai ir kiemai. Jie tokie pat gražūs kaip ir kitos salos lankytinos vietos, pavyzdžiui, La Orotava, Garačikas (Garachico) ir Ikod de los Vinosas (Icod de los Vinos) – tai tik trys iš daugybės nuostabių gyvenviečių, kuriomis lankytojai gali pasigrožėti keliaudami aplink salą.

Išskirtinė virtuvė

Pastaraisiais metais Tenerifės gastronomija sparčiai kito – taip atsirado kūrybiška ir originali virtuvė, kurioje naudojami tokie kokybiški produktai kaip tunas, bananai ir avokadai. Puikų maistą papildo vietinis vynas, kurio istorija sieką 15-ą amžių. Auginamų vynuogių rūšys, klimatas ir salos vulkaninio dirvožemio specifika mūsų vynams suteikia neprilygstamo originalumo ir savitumo.

Be to, penki salos restoranai yra pelnę „Michelin“ žvaigždutes, atspindinčias jų maisto kokybę – juos išties verta pasimėgauti.

Tikras rojus keliaujantiems su šeima

Tenerifė – puiki vieta leisti laiką su pačiais jauniausiais šeimos nariais. Ne tik dėl daugybės saloje esančių smagių lankytinų vietų, tokių kaip paplūdimiai ir kalnai, bet ir dėl daugybės čia įsikūrusių pramogų parkų, kuriuose linksmybės niekada nesibaigia!

Pavyzdžiui, vandens parkas „Siam Park“ kuriame yra sūpynių bei čiuožyklų tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, arba zoologijos sodas „Loro Parque“, kuriame galite pamatyti įvairiausių rūšių gyvūnų (abu šie parkai svetainėje „TripAdvisor“ įvertinti kaip geriausi pasaulyje).

Daugybė įstaigų taip pat daugiausia dėmesio skiria būtent šeimoms.

Ypač giedras dangus

Manoma, kad Tenerifė yra viena iš pasaulio vietų, kurios labiausiai tinka stebėti dangų, nes čia jis ypatingai giedras. Saloje įsikūrusi prestižinio Instituto de Astrofísica de Canarias (Kanarų salų astrofizikos instituto) būstinė, čia yra teleskopai, kuriuos savo darbe naudoja tiek šalies, tiek tarptautinės mokslininkų komandos. Lankytojai taip pat gali pasigrožėti dangumi – yra įmonių, siūlančių dangaus stebėjimą teleskopu su specialiu vadovu ir užkandžiais.

Daugybė tradicijų

Tenerifės saloje gausu tradicinių švenčių. Vienas geriausių Kanarų salų kultūros pavyzdžių yra romerías (religinės piligriminės kelionės). Nuo kovo iki rugsėjo mėnesio salos kaimuose pamatysite daugybę vežimų, jaučių ir galėsite paragauti tradicinio maisto, įskaitant bulves bei ypatingus padažus, vietinio vyno ir mėsos patiekalų. Be to, įvairiu metų laiku švenčiama daug bendruomenės švenčių, kurių dauguma yra religinės kilmės. Rekomenduojama dalyvauti Velykų savaitės renginiuose, ypač La Lagunoje, bei Corpus Christi, privalomai sustojant La Orotavoje pasigrožėti gėlių kompozicijomis ir Teidės smiltainiais. Vasarį sala, o ypač jos sostinė Santa Krusas (Santa Cruz), pasineria į festivalio šurmulį – tai viena ryškiausių ir spalvingiausių švenčių pasaulyje, sutraukianti labai daug lankytojų.

Viskas jūsų gerovei

Tenerifė – puiki vieta atostogoms, nes čia rasite viską, kas geriausia, įskaitant išskirtinius keturių ir penkių žvaigždučių viešbučius, daugybę spa ir sveikatingumo centrų, kuriuose smagu atsipalaiduoti, bei nuostabų klimatą.

Be to, saloje puikiai išvystyta šiuolaikinė medicinos infrastruktūra, dirba daugybė šios srities profesionalų, turinčių patirties šalyje ir už jos ribų. Tai puiki proga atostogas suderinti su gydymu ar operacija su geriausiomis garantijomis bei sertifikatais, kurių reikalauja Europos Sąjunga. Nepamirškite, kad šioje saloje galite nemažai sutaupyti palyginus su atitinkamomis paslaugomis kitose šalyse.

Daugiau informacijos svetainėje www.webtenerife.com

Užsisakykite skrydžius į Tenerifę

Explore top attractions

Related articles

We are big on Instagram

Follow us on Instagram
Follow us on Instagram